Infrastructuur


Infrastructuur voor klinisch onderzoek

Het Ndlovu Research Centre is een modern laboratorium met faciliteiten voor klinische proeven en onderzoek op het platteland van Limpopo (Zuid-Afrika). Het lab werkt samen met hoog aangeschreven onderzoeksinstituten, wetenschappers en investeerders.  De NCG wil met het klinische onderzoek waarde creëren en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Het Ndlovu Research Centre (NRC) heeft twee gebouwen: NRC-1 en NRC-2. NRC-1 is ingericht voor de implementatie van wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s. Primair lag de focus op onderzoek naar de behandeling en de preventie van hiv met als speerpunten epidemiologie, pathogenese en sociaal-wetenschappelijke factoren. In NRC-1 bevinden zich kantoren, behandel- en spreekkamers, de receptie, een vergaderruimte, een beveiligde archiefruimte en een comfortabele wachtkamer voor patiënten.  

Klinisch onderzoek

In de loop der jaren heeft het centrum een groei doorgemaakt en inmiddels kunnen er uiteenlopende onderzoeken plaatsvinden, zoals bacteriologisch en vaccingerelateerd onderzoek in het kader van de voorkoming van hiv. In 2017 werd NRC-2 geopend – een gebouw bestaande uit twee lagen waar meer projecten kunnen worden uitgevoerd. Het tweede gebouw is vergelijkbaar met NRC-1, maar groter. Op de begane grond bevinden zich een aantal kantoren, behandel- en spreekkamers, de receptie, een vergaderruimte, faciliteiten voor datamanagement, een beveiligde archiefruimte en een comfortabele wachtruimte voor patiënten. Op de eerste verdieping is een ultramodern diagnostisch en onderzoekslab van circa 500m² ingericht. Onze klinische onderzoeksruimten zijn volledig uitgerust voor verschillende vormen van klinisch onderzoek en proeven. Beide onderzoeksgebouwen zijn toegankelijk met rolstoel en kinderwagen. Alle onderzoeksmedewerkers zijn volledig ICH-GCP-getraind en doen onderzoek in overeenstemming met de protocoleisen.

Bij het ontwerp van ons centrum voor klinisch onderzoek hebben we het comfort van de deelnemers vooropgesteld. Ook belangrijk was dat we in het centrum internationaal onderzoek op hoog niveau kunnen uitvoeren en dat er gelijktijdig meerdere onderzoeken kunnen plaatsvinden.

Het centrum voor klinisch onderzoek draait op zonne-energie en streeft ernaar om de ecologische voetafdruk van de Ndlovu Care Group te minimaliseren ten behoeve van een betere omgeving.

Zorgfunctie

Sinds 1994 kan de lokale gemeenschap bij het Ndlovu Medical Centre (NMC) terecht voor zorg. NMC biedt basiszorg. Ook zijn er afdelingen voor audiologie, basisoogzorg en controle op, diagnose en behandeling van baarmoederhalskanker, een apotheek en een dagpoli. In het kader van wetenschappelijke onderzoek worden patiënten van de kliniek benaderd, zoals in het geval van het ITREMA-project. Alle medewerkers zijn ICH-GCP-opgeleid.

Onderzoekslab

Ndlovu Research is een modern laboratorium met alle basisapparatuur en drie bioveiligheidskasten klasse 2. Momenteel kan in het laboratorium snel de diagnose worden gesteld na zwangerschapstesten, hiv-testen, testen op hepatitis B oppervlakte-antigeen (HBsAg) en urinemonsters, testen inzake het niveau van anti-retrovirale middelen en hematalogische en serologische testen. De laboranten zijn gecertificeerd om perifere mononucleaire bloedcellen (PBMC’s) te isoleren. Ook werken wij samen met een aantal externe laboratoria, zoals de labs van de Bio-Analytical Research Corporation (BARC) en Toga die gebruikmaken van testtechnieken die in ons eigen lab niet beschikbaar zijn.

In het laboratorium kan een groot aantal klinische monsters worden bewaard op een temperatuur tussen 4°C en -154° C. Alle koelkasten en vriezers worden bewaakt door CTM dat de temperatuur in real-time registreert. Er zijn in het laboratorium als back-up generatoren beschikbaar zodat in het geval van een stroomstoring de stroomvoorziening niet in gevaar komt.

Het Ndlovu Research Centre zet op dit moment een volledige unit voor moleculaire biologie op zodat DNA-sequenties, conventionele PCR’s, real-time PCR’s en ingebouwde PCR’s kunnen worden uitgevoerd.  Gezien ons uitgebreide netwerk op het gebied van samenwerking en de nieuwe unit voor moleculaire biologie zullen onze onderzoekscapaciteit en -activiteiten aanzienlijk worden uitgebreid.

Onderzoeksapotheek

Aan NRC Institutional and Research Pharmacy is door de South African Pharmacy Council een volledige vergunning verleend. De apotheek beschikt over een toegangscontolesysteem en kan alleen worden betreden door bevoegde medewerkers.  De apotheek heeft koelkasten op een temperatuur tussen 2 en 8°C, vriezers op een temperatuur tussen -20 en -80°C en een bioveiligheidskast klasse 2. Er is ook een speciale ruimte voor de preparatie en een spreekkamer. Er is een CTM-systeem zodat de gewenste en ingestelde temperaturen voor elk product binnen het onderzoek voortdurend worden bewaakt. Er zijn in het apotheek als back-up generatoren beschikbaar zodat in het geval van een stroomstoring de stroomvoorziening niet in gevaar komt. Beide apothekers zijn ICH-GCP-opgeleid.