Bestuur

Onze bestuursleden werken onbezoldigd binnen de stichting.

Annelies van der Vorm

Annelies van der Vorm

Voorzitter

Geert Blijham

Geert Blijham

Secretaris

Fried van 't Hof

Fried van 't Hof

Penningmeester

Eefje van 't Hof

Eefje van 't Hof

Bestuurslid

Robert Weyhenke

Robert Weyhenke

Bestuurslid

Annelies van der Vorm

Annelies zet zich al tientallen jaren in voor projecten die het ondernemerschap bevorderen. Alles wat ze doet, staat in het teken van een betere planeet en een beter leven voor mensen door middel van plezier en voorspoed.

Haar drijfveer om iets ‘terug te geven’ heeft ertoe geleid dat ze allerlei startende ondernemers coacht in hun streven om de wereld om zich heen te verbeteren via hun bedrijf. Dankzij haar vaardigheden met betrekking tot het coachen van bedrijven, ondernemerschap, de horeca, consultancy, duurzaamheid en empowerment is ze momenteel nauw betrokken bij een groot aantal projecten. Zij heeft de overtuiging dat haar carrière in het bedrijfsleven altijd hand in hand moet gaan met onbaatzuchtigheid. Dat is precies de reden dat ze in het bestuur zit.

Geert Blijham

Geert (1946) studeerde geneeskunde in Groningen (MD 1971) alwaar hij in 1975 ook de doctorstitel behaalde. Van 1975 tot 1992 was hij werkzaam bij de in 1974 opgerichte Medische Faculteit Maastricht. In deze periode specialiseerde hij zich tevens tot internist en na een opleiding in Houston, Texas, tot medisch oncoloog. In dat laatste vak werd hij in 1987 hoogleraar. In 1992 volgde zijn benoeming tot hoogleraar Interne Geneeskunde, Afdelingshoofd en Divisievoorzitter in Utrecht. Per 1 september 1998 werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van het UMC Utrecht, de organisatie die ontstond na de fusie tussen AZU, WKZ en Medische Faculteit. Daarna was hij toezichthouder bij o.a. het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam, het Academisch Ziekenhuis Maastricht en het Academisch Hospice Demeter in de Bilt. Op dit moment is vervult hij nog enige toezichthoudende functies en zorg en wetenschap en bestuursfuncties bij charitatieve instellingen. Sinds 2010 is hij voorzitter van de Board of Trustees van de Ndlovu Care Group en voorzitter van de Steering Committee van het Ndlovu Research Consortium.

Fried van ’t Hof

Fried studeerde in 1983 af in de psychologie aan de Universiteit Utrecht. Hij begon zijn loopbaan als personeelsmanager en stapte daarna over naar naar de afdeling Investeringen van de Robeco Group in Rotterdam. In 1997 kwam hij in dienst van MeesPierson Private Bank & Trust als algemeen directeur en Chief Investment Strategist. In 2003 werd hij benoemd tot algemeen directeur van Dresdner VPV, een Nederlandse private bank en vermogensbeheerder en een dochter van Dresdner Bank. Via een management buy-out in 2010 werden Fried en zijn collega Piet Hoorneman eigenaar van de bank, die verderging onder de naam Hof Hoorneman Bankiers N.V. In 2018 droegen zij het management over aan een nieuwe generatie. Nog steeds zijn zij als eigenaars en adviseurs van het huidige managementteam, betrokken bij de bank.

Fried sport, bridget en leest graag en houdt van moderne kunst. Samen met zijn vrouw Eefje heeft hij drie kinderen en een kleinzoon. Samen brengen zij veel tijd met hun familie door, zowel in hun huis in Bosch en Duin als in hun tweede huis in de heuvels van Toscane, vlakbij Lucca.

Eefje van ’t Hof

In 1976 ging ik Medische biologie studeren aan de Universiteit Utrecht. Mijn scriptie ging over de rijping van T-cellen bij de mens.  Tijdens mijn studie deed ik ook onderzoek naar het gedrag van de Afrikaanse wilde hond.

Als medisch bioloog ben ik betrokken geweest bij klinische onderzoeken waarbij medicatie werd getest. Een groot aantal jaren terug ben ik voor mezelf begonnen en sindsdien schrijf ik medisch-wetenschappelijke teksten.  In mijn vrije tijd sport ik (golf, tennis) en ga ik graag op reis.  Een van mijn favoriete bestemmingen is Zuidoostelijk Afrika vanwege de natuur. Fried en ik hebben drie volwassen kinderen en een kleinzoon. Onze familie is erg hecht en wij brengen dan ook graag tijd met elkaar door.

Robert Weyhenke

Altijd werkzaam geweest in Sales & Marketing van het hotelwezen. In 1992 als commercieel directeur van de Krasnapolsky Groep. In dat jaar zou het wereld Aids Congres in Boston plaatsvinden, maar Amerika had de regel dat seropositieven het land niet in mochten. Het congres week dus uit naar Amsterdam en dat was voor mij aanleiding om alle 5 sterren hotels in Amsterdam aan te sporen een benefietdiner ten bate van het Aids Fonds op de Dam te organiseren. Op 19 juli 1992 vond het eerste AmsterdamDiner plaats. Naast mijn commerciële taken ben ik 25 jaar directeur van dit Diner geweest en heb ik miljoenen euro’s voor de wereldwijde aidsproblematiek via het AmsterdamDiner mogen ophalen! Toen ik 1998 de aidsremmers werden geïntroduceerd, dacht ik klaar te zijn, maar toen de directeur van het Aids Fonds mij naar Afrika stuurde en ik daar kennismaakte met de Afrikaanse aidsproblematiek, was dat voor mij meer dan genoeg motivatie om tot 2017 door te gaan met het AmsterdamDiner.